Társadalmi felelősségvállalás

A felelősségnek és segítségnyújtásnak is tradicionális hagyományai vannak, „apáról-fiúra” szállnak….

Magyar tulajdonban lévő cégcsoportként, olyan üzletpolitikát folytatunk, melyben a fogyasztók érdekeit képviseljük. Felhívjuk az egészséges, minőségi baromfihús fogyasztására a figyelmet, ezzel fogyasztói szokásokat formálunk és mindeközben példát mutatunk az egész hazai baromfi iparág számára.

A felelősségvállalást nemcsak a minőséggel, a vásárlókkal szemben teljesítjük, hanem igyekszünk segíteni a közvetlen környezetünket is.

A vállalkozás tulajdonosaiként és vezetőiként felelősséget érzünk a cégcsoport több, mint 2000 kollégájáért és azok családjaiért. Aktívan támogatjuk elsősorban a gyermekek étkeztetését, az egészségüket, fejlődésüket szolgáló programokat, a család nélküli gyerekeket, hátrányos helyzetűeket és fogyatékossággal élőket.

Felelősséggel vagyunk környezetünkért is. Magyarországon elsőként és Európában is elsők között valósítottuk meg a teljes körforgásos gazdálkodást. A Master Good cégcsoport 2019-ben 18 hektáron létesített 10.5 MWh kapacitású naperőművet.

A gazdasági eredményesség a hatékonyság növelését és a folyamatos modernizációt kívánja meg, ami óhatatlanul hat a vállalati kultúrára, légkörre is. Hosszú távon célunk azonban alapvető értékeink megőrzése: a családias, befogadó légkör, a kölcsönös felelősségen alapuló együttműködés, a személyes odafigyelés megtartása, amely munkatársaink egzisztenciáját és teljesítményük méltányos elismerését is biztosítja.

TÁMOGATÁSOK, KULTURÁLIS SZEREPVÁLLALÁS

MUNKATÁRSAINK

A Bárány család 114 éve elkötelezett a minőséggel szemben. Ezt nem csak a Bárány család, de a cégcsoport összes dolgozója tudja. Legyen szó a termelési folyamat bármely pontjáról, minden dolgozónk tisztában van azzal, hogy a termelési lánc végén élelmiszert gyártunk. Ennek súlyát minden kollégánk átérzi, és ennek szellemében végzi napi teendőit.

Hosszú távon célunk azonban alapvető értékeink megőrzése: a családias, befogadó légkör, a kölcsönös felelősségen alapuló együttműködés, a személyes odafigyelés megtartása, amely munkatársaink egzisztenciáját és teljesítményük méltányos elismerését is biztosítja. A dolgozóink 85-90% veszi igénybe a szállításukra külön szerződött busszal történő utazást mindhárom központi telephelyünkön.

 

A TELJESÍTMÉNYEK ELISMERÉSE

Társaságunk az év végén történő jutalmazással ismeri el a dolgozók munkáját. ,, Az év legjobb gazdája díj” és az ,, Az év legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó munkatárs díj” rendszeresen kiosztásra kerül. Az ünnepek közeledtével, mint nagycsaládi vállalat Húsvét és év végén Karácsony előtt azzal is jutalmazza a dolgozót és családját, hogy élelmiszercsomag formájában támogatást nyújt.

A Cégcsoport a helyi Master Good SE Kisvárda kézilabda, és Master Good FC Kisvárda labdarúgó csapat hivatalos támogatója, névadója. A kézilabda és labdarúgó bérletekkel a dolgozók a meccseket látogatva, szurkolhatnak a kedvenc csapataiknak. Ez egy olyan elismerés a dolgozók részére, melyet szívesen vesznek, és mely eseményeken szívesen részt is vesznek.

 

A Master Good cégcsoport minden dolgozója és családtagjai részére Családi napot rendeztünk.

 

A Családi nap bővelkedett kicsiknek és nagyoknak is változatos programokkal, mint Futball verseny – a dolgozóink által kialakított csapatokból – Főzőverseny, ahol szintén a dolgozóink mérték össze főzési tudásukat. Az egész napon át tartó programok nagyon változatosak voltak. Kicsiknek és nagyoknak tartott vetélkedők, akadályversenyek, tombolajátékok. A dolgozók díjazása sem maradt el. A Családi nap Hooligans koncerttel, tűzijátékkal zárult.

 

ESÉLYEGYENLŐSÉG

A vállalat teljes mértékben biztosítja az esélyegyenlőséget a munkaerő kiválasztásakor, illetve az alkalmazás időtartama alatt. Cégünknél mindeddig nem történt hátrányos megkülönböztetést alkalmazó eset és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez a jövőben se forduljon elő. A munkavállalók kor- és nem szerinti megoszlása is tükrözi az alkalmazott esélyegyenlőségi elveinek megvalósulását. Cégünk rendszeresen biztosít helyet gyakornokok részére. Kifejezetten a munkaerő utánpótlás, illetve a fiatal szakemberek képzéséhez való hozzájárulás a cél.

 

BIZTONSÁGOS ÉS EGÉSZSÉGES MUNKAKÖRNYEZET MEGTEREMTÉSE

A munkavégzéshez szükséges védőfelszerelés, a rendszeres orvosi vizsgálat és munkavédelmi oktatások segítik a munkahelyi megbetegedések megelőzését. A különböző munkakörökben minden esetben biztosítunk védőfelszerelést, túlmutatva a jogszabályi előírásokon.

FELELŐSSÉGÜNK A TÁRSADALOM IRÁNT

BESZÁLLÍTÁS, FELELŐSSÉGTUDAT, MINŐSÉGPOLITIKA

Mint magyar tulajdonban lévő, zárt integrációval rendelkező cégcsoport az országban, partnereinket is tudatosan választjuk meg. Kiválasztásuknál nagyon fontos, hogy rendelkezzenek olyan megbízható és szigorú minősítési rendszerrel, mellyel joggal képviselhetnek bennünket és a termékeinket a vásárlók felé.

CSOMAGOLÓANYAG BESZERZÉS – KÖRNYEZETTUDATOSAN

A környezettudatos csomagolóanyag beszerzés a partnereink felé azonos feltételek alapján, év végén történő tenderkiírással történik. A beérkezett ajánlatok elbírálásánál a hazai beszállítók előnye biztosított. A beszerzés központosított, törekszünk a beszállítók számának célszerű keretek között tartására.

A csomagolóanyagokat beszállító cégek száma 40-50 db. Ezek a beszállítók a környezetvédelmi szempontoknak a minőség politikánk által előírt szabályok megfelelésén túl nagyon rugalmasak a beszerzéseink során. Csomagolóanyagaink kiválasztása során a biztonság, az esztétikus megjelenés, környezetvédelmi szempontok és nem utolsósorban a fogyasztói igények és érdekek figyelembevétele játszik főszerepet. A tálcás baromfihús termékeken lévő etikettekről a fogyasztóink már tudják, hogy magyar, biztonságos és ellenőrzött baromfit vásároltak. Az ISO és az IFSIS szabványon alapuló, tanúsított környezetközpontú irányítási rendszert Magyarországon már az elsők között bevezette a cég. A rendszeres ellenőrzések és auditok eredményeinek visszajelzése alapján, a gyártásra és a telephelyekre vonatkozóan is sikeresen állja a helyét a zárt integrációs rendszerben.

A csomagolási hulladék kezelésével kapcsolatos jogszabályi kötelezettségeinknek (hasznosítás, termékdíj fizetés) az Öko-Pack Kht.-val kötött megállapodásokon keresztül teszünk eleget.

 

FOGYASZTÓK

A Master Good számára a fogyasztói igények kiszolgálása a legfontosabb. Azt tapasztaltuk, hogy a gazdasági válság hatására a szalmonella megjelenésének hírére a magyar fogyasztók egyre inkább tudatosabban vásárolnak, minden eddiginél árérzékenyebbek. Ehhez a magatartáshoz alkalmazkodtunk minden egyes promóciós tevékenységünkben. A visszajelzések alapján a fogyasztóink elégedettek. A termék portfoliónk között az olcsóbb ipari baromfihús és a drágább prémium termék, a Tanyasi termékcsalád is megtalálható. A fogyasztói szokásokhoz igazodva a termékeket úgy dolgozzuk fel és a tálcás kiszerelésű termékeinket úgy állítjuk össze, hogy ezzel is segítsük a háziasszonyok munkáját. Természetesen az árfekvés kialakításánál is törekszünk arra, hogy ez a legkedvezőbb legyen.

 

BERUHÁZÁSAINK A KÖRNYEZETÉRT

A Master Good a baromfiintegráció tevékenységéből adódó környezeti terhelést is folyamatosan minimalizálja.
Az elmúlt években nagy hangsúlyt helyeztünk arra, hogy a zárt integráció egész területére vonatkozó működést, környezetkímélő megoldásokkal fejlesszük.

A környezetünkbe visszakerülő víz minőségének védelme és az eddigi energiafelhasználást csökkentő intézkedések és beruházások, az alacsonyabb erőforrást-igénylő megoldások az energia, illetve erőforrás felhasználására vonatkozó intézkedések, mind a környezeti tudatunk további fejlesztése érdekében történik.

A rendelkezésünkre álló vízkészlettel (kútvíz felhasználása) a jövőben is takarékosan és hatékonyan kívánunk gazdálkodni, ezért folyamatosan figyelemmel kísérjük a fajlagos vízfelhasználás alakulását, és a szigorú élelmiszeripari követelmények megsértése nélkül kezdeményezünk hatékonyság növelő intézkedéseket a jövőben is. Szennyvizeink minőségét belső mérésekkel és külső akkreditált laboratórium igénybevételével is kontrolláljuk. A rendszeres mérések bizonyították az előírásoknak megfelelő működést.

A napi termelés mellett folyamatosan kontrolláljuk és elemezzük az energia felhasználásunkat. A Master Good cégcsoport 2019-ben 18 hektáron létesített 10.5 MWh kapacitású naperőművet. Az elmúlt év tapasztalatai alapján munkatársaink szemléletformálásától további eredményeket várunk az energiatakarékosság terén. A villany lekapcsolása és az irodai gépek teljes kikapcsolása, a fűtés szabályozásának kontrollja, sikeresnek bizonyultak, sokkal gondosabban, takarékosabban járunk el az irodákban is.

KÖRNYEZET ÉS MINŐSÉGPOLITIKA

KULTÚRA ÉS AZ OKTATÁS TÁMOGATÁSA

A kulturális életnek és a művészetnek lelkes támogatói vagyunk. Immár hagyomány, hogy rendszeresen támogatjuk a kultúrát, így a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházat, a Mandala Dalszínházat, a kisvárdai Határon túli Színházak Fesztiválját, a nyíregyházi Vidor Fesztivált, a Vojtina Bábszínházat és a Vay Ádám Múzeum képzőművészeti táborát.

Az oktatás területén kiemelt kapcsolatot ápolunk és támogatjuk a Debreceni Egyetemet, a Vay Ádám Szakközépiskolát. A Hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola támogatásával egyrészt az agrárszakma népszerűsítése érdekében, másrészt olyan tehetséges gyerekeket támogatunk, akik az országos megmérettetésen, a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen Budapesten mérik össze tudásukat.

Minden évben megrendezésre kerül Kisvárdán a Várszínházban a Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja, amely Európában egy egyedülálló kulturális rendezvénysorozat, amely több napos programján a határon túli és a hazai színházak előadásait egyaránt bemutatják. A Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, és a Vajdaságból érkező negyedszáz Színház és Színművészeti Egyetem öt helyszínen közel 50 előadást mutat be. Ennek a kulturális életnek és a művészetnek, lelkes támogatói vagyunk.

2019. évben a fiatal tehetséges Deák Kristóf Foglyok című film főtámogatójaként is debütáltunk.

A film a Filmfabriq gyártásában, a Magyar Média Mecenatúra program Fehér György-pályázatának támogatásával készült, a Master Good főtámogatói részvételével.

A sport területén támogatottjaink körébe tartozik a kisvárdai futballcsapat, kisvárdai kosárlabda csapat, valamint a cégcsoport dolgozói által alakított futballcsapat is.