Január közepétől teljes kapacitással indul Közép-Európa
legmodernebb gyára Kisvárdán.
Kisvárda (KM – B. J.) – Bárány László, a családi vállalkozásként működő Baromfi- Coop társtulajdonosa ez év április 7-én jelentette be: a felszámolás alatt álló Hajdú-Bét Rt. kisvárdai gyára a nyírkércsi Baromfi-Coop cégcsoporthoz került.
Bővebben
Ma már dinasztiának is nevezhető a Bárány család, hiszen Bárány László nagyapja és nagyanyja építette meg 1928-ban a Tiszántúl első mesterséges baromfikeltetőjét Békéscsabán, a Széchenyi-uradalomban. A nagyapa már nem érte meg, hogy az üzemet a háború után államosították, majd 1952-ben bezárták. A fia három éves szibériai munkatábor után ezer ember közül harmadmagával tért haza. Itthon két évig nem kapott munkát, majd különböző alföldi keltetőknél dolgozott. Szakmai tudásának elismeréseként 1958-tól 1977-ig – haláláig – a derecskei keltetőüzemet vezette.
Bővebben
(NSZ) Hazánk első ökobaromfi-feldolgozó üzemét Petneházán építik fel, alapkövének letételére augusztus 1-jén került sor. A szabadban, természetes körülmények között nevelt állatokat az új üzemben dolgozzák majd fel.A bio-, illetve ökobaromfihús iránt igen nagy az érdeklődés a világ fejlett országaiban. Európa kínai éttermeinek egy részét szabolcs-szatmár-beregi baromfihússal látják majd el. A baromfik tenyésztését és a feldolgozóüzem építését a Nyírkércsen bejegyzett Master Good Kft. végzi.
Bővebben